Sistemsizlik içerisinde sistem olur mu?

Değerli okurlar, dışarıda sokakta bir geziniz, birçok insanın konuştuğu konu bu , KKTC’NİN sistemden yoksun bir ülke olduğu. Ama bunu da yaratanın bizler olduğunu da unutmayalım.

Değerli okurlar, dışarıda sokakta bir geziniz, birçok insanın konuştuğu konu bu , KKTC’NİN sistemden yoksun bir ülke olduğu. Ama bunu da yaratanın bizler olduğunu da unutmayalım.

Birçoğumuzun da işine mi geliyor ne!
Nasıl aşmalıyız bu sorunu iş yine siyasete gelip tıkanıyor. Demokratik ülkelerde çözüm bu siyasi çalışmalar ve önlemler.
Bizler 1974 ten sonra mazlum rolünü oynadık ve sistemin geçerli olmadığı bir düzeni el birliği ile yarattık. Bunu değişebilmenin yolu da siyasi kararlılık.
Peki nereden başlanması gerekir, İÇİŞLERİ BAKANI SN NAZIM ÇAVUŞOĞLU’NU kutlamak isterim. Siyasi risk alarak bu kadar çok belediye ile devam edemeyiz, açıklamasını gerçekleştirdiği için. Evet devam edemeyiz içinden çıkılmaz bir hale geldi zaten, kime faydası oldu bu kadar belediyenin, hep siyasi olarak kullanıldı. Hizmetler üretildi ancak gerideki durumlarına da bakmak gerekir ve de özellikle bilançolarına, devlet desteğini kestiğiniz an birçoğu batar.
Belediyeler bir örnek, benim düşüncem KKTC deki belediye sayısı tek haneli rakama derhal inmeli.

Siyasi partilerimiz, tam bir felaket. Bu ülkede siyasi partiler seçim sisteminin verimsizliği içerisinde kıvranıyor, daha iyi bir şeyler yapayım derken sanki daha da batıyoruz çamura. Niye mi halkın umudu kalmadı da ondan, ben halkın söylediğine bakarım, sokağın nabzı önemli önemsemeyenin siyasi varlığı da kısa olur.

Siyasi kuruluşlarımızı, yani partilerimize daha verimli kılacak yeni parti yasalarının gündeme gelmesi gerekir. Siyasi partiler yasası ve daha verimli bir sistemin hayata geçmesi için başta hükümet partisi UBP ye ve ana muhalefet partisi CTP-BG ye büyük görev düşer.
Beş bölgede seçimlerin yapıldığı KKTC de artık tek bölgenin seçim bölgesi olarak ilan edilmesi de zorunluluk haline gelmiştir. Niye zorunluluk, bölgecilik kalksın diye mücadele verilirken bilakis artmıştır. Meclisin daha da verimli çalışması gerekir, tek bölge seçim sistemi belki de bir anda sorunları çözmez ancak ilk adım olur diye düşünüyorum.

Sistemin değişmesi katılımcılığı artıracaktır, adalet mekanizmasının daha iyi çalışmasını tetikleyecektir. Beklide değerli okurlar en önemlisi halkımızın devletimize güveninin tesis edilmesinde çok etkili olacaktır.
Devlete güven, bu içine girdiğimiz dönemde çok daha konuşulacaktır. Kıbrıs sorunu ile ilgili önümüzdeki dönemde yıl sonuna doğru gibi düşünüyorum, sonbahar gibi bir hareketlenme başlayabilir. Bu hareketlenmenin arkasında neler ile karşılaşacağız ben tahmin ediyorum, ancak bir başka yazımda değerlendirir görüşlerimi yazar sizler ile paylaşırım.
Doğru bir sistem devlete güven olası karşılaşacağımız tehlikelere siper olacaktır zafiyet ile karşı karşıya kalır isek tehlike büyük olur, açılabilecek yaranın da kapanması güç olur.

Bizlerin KKTC deki yapımız TÜRKİYE ile de yarışamaz hale geldi, TÜRKİYE de sistem çok daha iyi çalışır durumda. Kaldı ki bir anlaşma ile AB ye de katılmak istiyoruz, o zaman tam çökeriz, onun için SİSTEM diyorum.

BİR SÖZ VAR DEĞERLİ OKURLAR BÜYÜK BEYİNLER SİSTEMLERİ TARTIŞIR!!!!!!!!!!
Bu haber 1093 defa okunmuştur

:

:

:

: