Halka gidin !

Türkiye’den, gelen su ülkemizde, farklı kesimlerde değişik, değişik algılamalara yol açmaktadır.

Türkiye’den, gelen su ülkemizde, farklı kesimlerde değişik, değişik algılamalara yol açmaktadır.
CTP Parti Meclisi, toplantı, toplantı üstüne yapıyor.
Maalesef karar çıkmıyor.
Geçen günkü toplantıdan da, bir karar çıkmadı.
Suyun tartışıldığı açıklaması yapıldı.
Top Hükümetin ayağına atıldı.
Siyasal partilerin, en büyük karar organları, parti meclisleridir.
Bakanlar, bu kararlar doğrultusunda hareket ederler.
CTP Parti Meclisi bu konuda yine karar alamadı.
Halk su konusunda , habersiz.
Protokolün içeriğinden bilgisiz.
Hükümeti oluşturan partiler, halkı kısa sürede aydınlatıp, su protokolünü, halkın onayına sunmaktan başka çaresi kalmamıştır.
Hem bununla hükümeti oluşturan siyasal partiler, ileride, halktan gelecek tazyiklere karşı, bir nebze kurtulmuş olurlar.
Halka açıklanmış protokol karşısında halk, her kafadan bir sesle şaşkın hale getirilmiştir.
CTP‘nin içerisinde bu protokole karşı ciddi muhalefet eden vekiller ve partililer var.
Bunlar, endişelerini, kaygılarını, sıkıntılarını, halkın, ileride karşı karşıya gelebilecek, olumsuzlukları anlatarak alacakları yanıtla parti yetkili organlarında tartışarak icabında su konusunu halkın onayına sunulması kararı alarak.
Suyu, halkın referandumuna götürerek.
En büyük irade olan halkın iradesinden çıkacak kararı.
Hükümet uygulama alanına koymalı.
Aksi takdirde.
İleride her iki parti de doğabilecek olumsuzluklardan, halk indinde sorumlu ve suçlu olacaklardır.
Burada hemen belirteyim Editörünüz olarak halk indinde yaptığım araştırmalardan ve halktan aldığım görüş ve bilgilerden, halkımız çok tedirgin.
Su, fiyatının tonunun 4 TL ve yukarısında olmasının hem içme ve kullanım için.
Hem de tarım alanları için.
Zikredilen fiyat çok yüksek.
Tarımcılar, bahçeciler bu fiyatlardan çok tedirgin.
Hayat pahalılığı karşısında, alım gücü düşen dar gelirli vatandaşlar için, bu rakam bir hayli yüksek.
Halk, yerel su Kaynaklarından da, faydalanamama endişesi içerisinde.
Yukarıda dediğim gibi.
En erken bir zamanda.
Protokol halka anlatılmalı.
Vakit geçirilmeksizin de.
Halkın onayına sunulmalıdır.
Tabii bu yapılırken de alternatifler de, sunulmalıdır.
Halkımız su konusunda görüşülmekte olan, Kıbrıs müzakerelerinden, daha hassas.
İktidardaki siyasal partiler topu, on bakana ve Başbakana atmakla bu sorumluluktan kurulamazlar.
Beyler, en büyük hakem halktır.
O‘na gidiniz…..
Bu haber 9128 defa okunmuştur
  • Referandum. Hasan Mehmet  Lefke - 15.02.2016 CTP içerisinde en aklı başında kişi olarak, sayın Talat görülüyordu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı yapmış olması saygınlığını daha da artırıyordu. CTP Sibel Siber``i tuhaf bir şekilde cumhurbaşkanlığına aday gösterip de çuvallayınca dumura uğradı. parti başkanı ve başbakan istifa etti. Talat parti başkanı oldu. Parlamenter sistemin gereği erken seçim olması gerekirken, başbakan ve bakan atamalar, sonra değiştirmeler gibi patinajlar başladı. CTP su konusundaki öngörüsüz tavrı ile de siyasette dibe vurdu. En sonunda, Türkiye ile kavga etmeyeceğiz diyen Talat, Halka gideriz çıkışı ile bütün saygınlığını yitirdi. Ne için halka gideceği de belli değil? Her konuda referanduma gidilebilir mi? Üstelik bir kez referandumu deneyip, boyunun ölçüsünü aldığın halde. Ha sahi. geçmiş referandumda kaybedenler, istifa etmişler miydi? Bu kadar pişkinlik yeter.
  • vatandaş fiyata birde kaliteli hizmete bakar 2 cahilin biri   - 15.02.2016 belediyelerin 1000lere yaklaşan gereksiz personel sayısının diyetini vatandaşlardan alınmasını hazmedemiyorum. üstelik usülsüzce iş vaadleri ile belediyeleri yük altında bırakan eski belediye başkanlarının yargılanamaması bile belediyelerin su dağıtımından uzaklaştırılması gerektiğini gösteriyor. yapanın yanına kar kaldığı düzende, vatandaşın üzerine maddi küllfet olarak binecek her iş, toplum yararı adına devlet tarafından önlenip vatandaş korunmalıdır. referandumdan ziyade yasal düzenlemelerle özel sektöre verilecekse tekelleşme yasa ile nasıl sınırlandırılabileceği toplum yararının korunup uygun fiyata kaliteli hizmet alabilmesi sağlanmalıdır.devlet kurumlarının topluma hizmet etmek yerine kamu çalışanlarına hizmet ettiği bir düzende siyasilerin istikrarsızlığını da göz önüne alındığı zaman çıkarılacak yasalar ile toplum yararı önceliği ile özel sektöre verilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır…
  • vatandaş fiyata birde kaliteli hizmete bakar cahilin biri   - 15.02.2016 gelecek nesillerimiz için önemli olan tekelleşmenin, türkiye``ye yada tüzel ve yahut gerçek kişilere su konusunda bağımlı hale getirlimemesidir.yer altı kaynaklarının uzmanların uygun gördüğü sürece kullanılması yasaklanmalı, türkiye``den gelen su ile yer altı kaynakları beslendirilmesi ile tuz oranı ile azalan kaynakları eski haline getirmek önemli...tarım için kullanılacak suyun evlere gidecek sudan çok daha ucuza satılması hatta bedavaya yakın verilmesi lazım.
  • ismail  mesarya - 15.02.2016 eksik olsun nerden su getirdi türkiye bu kadar yatırım yaparak eski sistem kurular iyice kuruyuncaya kadar gitseydi bu iş. suyu hiç getirmese bu kadar sövmede olmayacaktı suyu neden getirmedin diyende olmayacaktı eksik kalaydı .

:

:

:

: