Yurt dışında okumanın avantajları ve dezavantajları

Üniversite hayatının bir bölümünü yurt dışında mı geçirmek istiyorsun? O zaman yurt dışında okumanın hem avantajlarını hem de dezavantajlarını bilmen de fayda var.

Yurt dışı eğitiminin, hem akademik olarak hem de kişisel kazanım olarak birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Yurt dışında okumanın avantajları

Üniversitenin bir bölümünü yabancı bir ülkede geçirmek, farklı kültür ve insanları gözlemlemenize olanak sağlayacaktır. Çevre edinip size yol gösterecek insanlarla özel ilişkiler kurabileceksiniz.

Daha önce aileden uzak yaşamadıysanız, kendinize özgüveniniz artacak ve kendi ayaklarınızın üstünde durabilme yeteneğini kazanacaksınız. Kendinizi daha derinden tanımanıza da yardımcı olacaktır.

Yurtdışında geçireceğiniz süre, en az bir yabancı dile hakim olmanızı sağlayacak ve o dilde araştırmalar yapıp konuşma, yazma gibi dil becerilerinizi geliştirecektir.

Sosyal, kültürel, politik ve ekonomik yapılar hakkında geniş bir bakış açısına sahip olacaksınız. İş hayatına 1-0 önde başlayacaksınız.

Yurt dışında okumanın dezavantajları

Erasmus gibi öğrenci değişim programlarıyla yurtdışında eğitim fırsatı yakalamanız eğitim süresinin uzamasına sebep olabilir. Çünkü Türkiye'deki eğitim sistemi ile yurtdışındaki eğitim sistemi farklı olacaktır. Bu yüzden gitmek istediğiniz ülkenin ders içerikleri ile zamanını iyi ayarlamaya çalışın.

Yurtdışı eğitimi kulağa hoş gelse de cebi yakan bir durumdur. Erasmus programında okulunuzun verdiği hibe, kira gibi harcamalara gideceği için özel cep harçlığını da düşünmeniz gerekmektedir.

Farklı bir ülke, kültür ve insanlar sizi ister istemez kültür şokuna sokabilir. Kimi zaman özlem duygunuz ağır basarken kimi zaman endişe ve yalnızlık duyabilirsiniz. Bunun için, gideceğiniz ülkenin sosyal, ekonomik ve politik durumlarını öğrenmeniz fayda olacaktır.

Bu haber 90 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER