“Üretimin markalaşması için finansal ve teknik destek devam etmeli”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), üreticilerle birlikte kooperatifler aracılığıyla üretimin markalaşması için yaptığı girişimlerin başarılı olabilmesinin yolunun, finansal ve teknik desteğin devamından geçtiğini vurguladı.

Oda, yürüttüğü çalışmalarda kurumlarla iş birliğinin son derece önemli olduğu bir dönemden geçtiğini de belirtti.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yazılı açıklamasında, odanın üstlendiği sorumlulukların, yürüttüğü projelerin doğru planlaması ve programlanmasının öneminin farkında olduğunu ve tüm kaynaklarını, kapasite ve enerjilerini ortaya koymaktan kaçınmayacaklarını kaydetti.

Ancak, üreticilerle birlikte Kooperatifler aracılığı ile üretimin markalaşması için yaptıkları girişimlerin başarılı olabilmesinin yolunun finansal ve teknik desteğin devam etmesi olduğunu kaydeden Tulga, bu çerçevede tüm kurumların da üstlerine düşen sorumluluklarının bilinci ile iş birliği içinde hareket etmelerinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Tulga açıklamasında, Mesleki Teknik Eğitim, sertifikalandırma çalışmalarında Milli Eğitim Bakanlığı kadroları ve bürokratları ile işbirliğinde Oda’nın 7. yılını tamamladığını kaydederek 1500’ü aşkın insana beceri kazandırarak, istihdamlarını sağladıklarını ifade etti.

Açıklamada, “Bu uğraşlarımız sonucunda ortaya çıkan yeni okul ihtiyacımızın giderilmesi için yaptığımız okul inşaatımızda İslam Kalkınma Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Koop Bank, Koop-Süt yanımızda oldular. Diğer yandan ekonominin durmadan tıkanan nefes borularını açmak için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesindeki ve paydaşı olduğu KOBİGEM’in tüm projelerine destek veren Türkiye Cumhuriyeti’nin son zamanlarda görüldüğü gibi esnaf programlarına da destek vermesi, hibe programlarına esnafı da katmaları bizler açısından küçümsenecek gelişmeler değildir” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği finansal ve teknik desteklerle Oda’nın nefes alışverişine yardımcı olduğunu belirten Tulga, Oda’nın paydaşı olduğu KOBİGEM ile istişare içinde Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri için 5 yıldan beridir büyük bir çaba ortaya koyduğunu anlattı.

“Yürüttüğümüz bu çabaların bir sonucu olarak geldiğimiz aşamada Ekonomi Bakanlığı her türlü projenin içerisine kümeleme çalışmalarını katmış ve hibe programlarına eklemiştir” diyen Tulga, son zamanlarda talepleri doğrultusunda AB’nin de ortak çalışma alanlarına destek vererek Üretim ve Pazarlama Kooperatiflerinin, fizibilite ve iş planlamalarını yapmasının pilot alan olarak seçilen Karpaz bölgesinde üreticilerin heyecanını tetiklediği belirtildi.
Bu haber 232 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER