ÖĞRETMENLER KUTLAYAMADI

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla dün Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyerek basın açıklaması okudu.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla dün Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyerek basın açıklaması okudu. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem basın açıklamasında, sendikanın ivedi taleplerine yer vererek, çağdaş, bilimsel, laik bir eğitim sisteminin devlet politikası yapılması gerektiğini belirtti. KTOEÖS eylemde, “Eğitime ve Öğretmene Yapılan Saldırılara Asla İzin Vermeyeceğiz”, “Yüzlerce İşsiz Öğretmenimiz Var İthal Öğretmene Ne Gerek Var”, “Siz Seçim Derdinde Biz Geçim Derdinde”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Dogmatik Değil Kamusal Bilimsel Demokratik Ve Çağdaş Eğitimi Yılmadan Savunmaya Devam Edeceğiz” yazılı pankartlar taşıdı. Meclis önündeki eylemde basın açıklamasını sendika başkanı Selma Eylem okudu.

“GELECEK ÖĞRETMENLERİN ESERİ OLACAKTIR”

Eylem, eğitimin, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli ve en sağlam araç olduğunu söyleyerek, eğitimin temeli ve uygulayıcısı olan öğretmenlerin toplumların geleceklerinin teminatı ve temel unsuru olduğunu vurguladı. Atatürk’ün 'Gelecek Öğretmenlerin Eseri Olacaktır' sözünü anımsatan Eylem, onun yüksek öngörüsü ile bu durumu ortaya koyduğunu dile getirdi.

“ÖĞRETMENLER ÜCRETLİ KÖLEYE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR”

Bugünün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanırken Atatürk'ün işaret ettiği kamusal, çağdaş, fırsat eşitliğine dayalı, bilimsel, laik eğitimin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını savunan Eylem, “Öğretmenler ise ücretli köleye çevrilmek, etkisizleştirilmek, itibarsızlaştırılmak ve toplumdaki statülerini kaybetmekle karşı karşıya bırakılıp ortaçağ karanlığına hapsedilmek istenmektedir” iddiasında bulundu. Öğretmenlere 5 yılda 1 yıpranma payı hakkı verilmesi, tüm kadın çalışanlar ve öğretmenlerin doğum izinlerinin 3 ay önce ve 3 ay sonra olacak şekilde düzenlenmesi, talep edilmesi halinde 6 ay ödenekli izin hakkı tanınması gerektiğini belirten Eylem, “Sosyal Güven(siz)lik Yasası ile çalınan İhtiyat Sandığı kesintileri %4-%4 yerine %5-%5’e çıkarılmalıdır” dedi. Eğitime bütçe ayrılması, eksik kadroların doldurulması, öğretmenlere her geçen gün yeni yükler eklemekten vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Eylem, “Taleplerimizin takipçisi olmaya devam edecek, mücadelemizden yılmayacak, vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Bu haber 95 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER