Ağustos böceği gibi devam edemeyiz!

Mali protokol tartışmaları dinmek bilmiyor. Protokolde şu yazıldı, bu yazıldı tartışmaları üstüne türlü türlü spekülasyonlar da yapılıyor.

Mali protokol tartışmaları dinmek bilmiyor. Protokolde şu yazıldı, bu yazıldı tartışmaları üstüne türlü türlü spekülasyonlar da yapılıyor.
Sanki biz yapılması gerekenleri bilmiyormuşuz, protokolde var olması muhtemel maddeleri ilk defa duymuş gibi yapıyoruz.
Hayır bu maddelerin hiç birisi sürpriz değil. Ama biz yıllarca bunları görmezden geldik.
Sorunları halının altına süpürürsek yok olacağını sandık.
Kendimizi kandırmayalım. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gerçek ayan beyan ortada.
Koskoca KKTC devleti geçen ay maaşları ödemek için 150 milyon TL borçlanmaya gitmek istedi. Ancak piyasadan bu talebin ancak üçte birine yanıt geldi.
Yani artık devlete borç veren bankaların bile “geri alabilir miyiz” endişesi taşıdıklarını görüyoruz.
Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, protokole ilişkin sorulara “Protokolde yer alan maddelerin hiçbir sürpriz değil. Özellikle kamuda ve diğer alanlarda reforma ihtiyacımız var, zaten bunlar yapmamız gerekenler. KKTC’de mevcut sistem artık sürdürülemez ve bitmiştir. Devamı mümkün değildir” diye yanıt verdi.
Arıklı’nın oldukça yerinde olan bu tespitlerine rağmen birileri hala mevcut sistemin devamı için nafile mücadele ediyor.
Dünya değişti. 2 yıl süren pandeminin ardınan Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşanan ekonomik daralma, bizi bazı gerçeklerle yüzleştirme noktasına getirdi.
Kışın geleceğini hesaplamadan yaz aylarında keyif çatıp kafasına göre takılan ağustos böceği gibiyiz. O dönemde karınca gibi çalışan devletler bugün dünyanın yaşadığı global krizi daha rahat göğüslüyor.
Biz ise ekonomide yaşanan kışın dondurucu soğuğunda ağustos böceğinin yaşadığı kaderi paylaşıyoruz.
Artık aklımızı başımıza toplamanın zamanı geldi.
Bu ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yapılması gerekenleri kimsenin bize söylemesine de ihtiyaç yok aslında.
Biz bunları zaten biliyoruz.
Ama tüm bunları yaparken 4 milyar 250 milyon TL bir destek de alsak fena mı olur?
Bundan önceki iki protokolde vaat edilen paranın ancak üçte birinin geldiğini söyleyenlere de şunu sormak lazım. Biz vaat etiklerimizin yüzde kaçını hayata geçirdik?
Protokol tartışmalarını yaparken önce kendimize karşı dürüst olalım. Yoksa gerçeği bulamayız. Bizden söylemesi…
Bu haber 6978 defa okunmuştur

:

:

:

: