Yerel seçimlere gölge düştü.

Maalesef her seçim döneminde tartışılması gereken konuların dışında siyaseti gözlemlemekteyiz.

Maalesef her seçim döneminde tartışılması gereken konuların dışında siyaseti gözlemlemekteyiz. 25 Aralık yerel seçimleri de konunun dışında tartışılıyor, hükümet kanadı bir yem attı ana muhalefet de bu tuzağa düştü, benzer bir örneklemeyi de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadık. 4. CB SN Akıncı bazı görüş ve düşünceleri ile KKTC cumhurbaşkanlığı gündemi tartışmalarının dışına çıktı ve seçimi kaybetti.
Yerel seçimlerde adı üstünde yerinden yönetim, tartışılması elzem olanlar ilgili bölgede ki halkımızın beklediği hizmetler, öneriler, bölgelere göre sorunlar ve çözümleri, merkezi hükümet ile diyalog vs. Hükümeti oluşturan partiler UBP, DP ve YDP tam bir ittifak içerisinde seçimler hareket ediyorlar 18 belediye başkanlığın da anlaşmış ve adaylar belirlenmiştir.
Niye gölge düştü, Maraş açılımın da Gazi Magosa belediye başkanlığının hükümet tarafından kazanılmasının öneminin çok büyük olduğu açıklaması yapıldı. Bu açıklama doğru ve yanlış hükümet burada bir irade göstermiş oldu. Bu iradenin karşılığı Kıbrıs sorunu ve federal çözüm görüşmelerinin olması siyasi akıldan çok ama çok uzak kaldı.
Geçen hafta yine bu seçim tartışmalarında CTP Lefkoşa belediye başkan adayı sn. Sıla Usar İncirli şöyle bir görüş ortaya koydu. “Önce belediyelerin çoğunu alacağız, ondan sonra erken seçimi getirip tek başına iktidar olup meclis kararı ile KKTC CB sn. Tatar’ın Kıbrıs sorunu ile ilgili müzakere etme yetkisini alıp federasyon görüşmelerini başlatacağız.” Bir anda tartışılması gereken yerel seçimler Kıbrıs sorununa mı kaydı.
Başbakan Dt. Ünal Üstel bu seçim iki devletli çözümü savunanlar ile federasyonu isteyenler arasında geçecektir diyerek çıta yükseltilmiş oldu. Belki de hiç gündemde olmayan bu konular yine gündem oldu. Federasyon çözüm modelini her gündeme geldiği zaman ret eden Rum tarafı oldu, tarih bunu böyle yazıyor. Federasyon çözüm modelini biz yine getireceğiz demek ne kadar akılcı ve stratejik oldu. CB Tatar ve BB Üstelin savunduğu iki devletli çözüm modelini Rum tarafı kabul ediyor mu? Hayır etmiyor, ancak şu gerçek var değerli okurlar” benim halkımın geleceği Rum tarafının iki dudağı arasında olamaz.”
Bu tartışmalar böyle seyir almışken yine de 2000 kişiden fazla aday kıyasıya yarışıyor. Belediye başkan ve meclis üyeleri adayları, Muhtar ve azalar adayları 2000 kişiden fazla, her bir aday 8-10 kişi akraba ve dostlarını sandığa taşısa ve partilerinde çalışmaları ile seçime katılım %70-80 arası olur. Ancak yaşadığımız bu farklı tartışmalardan dolayı farkı nüveler hareketlendi gibi gözüküyor. Hangi adayların lehine veya aleyhine olur, algı olmasın diye yazmak istemiyorum ancak beklenen sonuç ile varılacak sonuç farklı olacaktır.
Bu haber 10952 defa okunmuştur

:

:

:

: