Yunanistan’daki son gelişmelere dikkat! (2)

Yunanistan bir yıl sonra seçime gidiyor. Karamanlis’in yeni Demokrasi Partisinin parlamento çoğunluğu bir milletvekili ile sınırlıdır ve sokakla büyük bir kavga içindedir.

Dünden devam
Yunanistan bir yıl sonra seçime gidiyor. Karamanlis’in yeni Demokrasi Partisinin parlamento çoğunluğu bir milletvekili ile sınırlıdır ve sokakla büyük bir kavga içindedir. İşsizlik yüzde onun üzerinde, kamu borçları ise milli gelirin % 90’nına ulaşmıştır. Bütçe açıkları milli gelirin yüzde dördü yani AB sınırının üzerinde seyretmekte ve Kamu yönetimi ve özellikle sağlık ve eğitim sektörleri ciddi bir reform ihtiyacı içindedir. Devlet ve kamu yönetiminde yolsuzluklar diz boyudur! Karamanlis, Yunan seçimlerinde her zaman prim yapan “Türk düşmanlığı” üzerinden siyaset yapmayı ehven-i şer bulduğu Türkiye’ye üzerinden siyaset yaparak dikkatleri başka tarafa çekmeye yöneldiği anlaşılmaktadır.
Kıbrıs’ı Yunanistan’a kazandıran bir lider konumunun hayali içine girmiş olabileceği, hatta bu uğurda, AB desteği ile Türkiye’yi tarihi bir yanılgı içine itilebileceği varsayımı ile hareket etmiş olabilir. Bu tür denemelerin tüm taraflar için çok ağır bir bedeli olabileceğini ve AB’nin, bu duyarsız ve hukuksuz yaklaşımları ile sadece Kıbrıs Türk Halkını değil, zaman içinde 70 milyon Türkiye halkının da Avrupa’dan uzaklaşmasına yol açabileceğinin hesaba katılması gerekmektedir. AB’nin Kıbrıs konusunda bu denli hukuk dışı ve fütursuz yaklaşımının arkasında Anavatan Türkiye’nin kendi arzusu ile AB tam üyelik yolculuğundan vazgeçmesi ve Türkiye’nin özel bir statüye zorlanması yatabilir.
AB’nin doğu Akdeniz’e Türkiyesiz hâkim olma hevesleri ve TC-KKTC’ye rağmen tüm Kıbrıs’ı Helen egemenliğine sürükleme gayretleri Ege ve Doğu Akdeniz’i top yekûn bir istikrarsızlığa sürüklemektedir. Böyle bir gelişmenin Kıbrıs’taki tüm taraflara çok büyük bedeller üretmesi kaçınılmazdır”
Ekim 2009’da ezici bir çoğunlukla Karamanlis’den görevi devralan Yorgo Papandreu geçmiş yönetimlerin Yunan ekonomisinin gerçek durumunu AB ve Dünya’dan gizlediğini, gerçeğin takdim olunandan çok daha kötü durumda olduğunu itiraf etmekle görevine başlamıştır. Bütçe açıklarının % 4 yerine % 13 seviyelerinde olduğu, kamu borçlarının milli geliri % 124 oranını aştığını, işsizliğin % 10’na yaklaştığını, kayıt dışı ekonomi ve yaygın vergi kaçakçılığından Devletin yılda 30 milyar Avro düzeyinde gelir kaybına uğradığı, seçim öncesi Devlet eliyle AB ve Dünya piyasalarına sahte beyanlarda bulunulduğu ve Devlet istatistikî verilerinde kasıtlı tahrifat yapıldığı tüm dünyanın dikkatine getirilmişti. Bu nedenlerle geçtiğimiz hafta içinde omuzlarında Yunan Halkının onurunu ve gururunu taşıyan Başbakan Papandreu Yunanistan’ın kamu borçlarını ödeyebilmekten uzak ve açıkça iflas etmiş bir Yunan Devletine acil eylem ve kurtarma planı için toplanan AB zirvesinde başı bir hayli eğikti. Onur ve gururuna düşkün, Milletinin ezikliğini adeta yüreğinde hissetmekteydi.
Bir yıl içinde zecri tasarruf ve reform önlemleri ile bütçe açıklarını yüzde üç düzeye indirme gibi erişilmesi çok zor bir hedefe baş koyduğunu ve zorunlu olarak Yunan ekonomik sevk ve idaresinde AB Merkezi Organlarının sıkı bir yönetim ve denetimini kabul etmek durumunda kaldığını açıklamak durumunda kalmıştı.
Devamı yarın
Bu haber 406 defa okunmuştur

:

:

:

: