Zaman kaybediyoruz

Konum olarak küçük olan ülkemizde, siyasi olarak çok büyük olaylar yaşıyoruz. Bir avuçluk Kıbrıs’ın bize ait bölümünde, bir avuç olması gereken sorunlar ne yazık ki dağ gibi. Seçimlerin biri bitiyor diğeri başlıyor.

Konum olarak küçük olan ülkemizde, siyasi olarak çok büyük olaylar yaşıyoruz. Bir avuçluk Kıbrıs’ın bize ait bölümünde, bir avuç olması gereken sorunlar ne yazık ki dağ gibi. Seçimlerin biri bitiyor diğeri başlıyor. Hükümetlerin, görev süreleri dolmadan yeni hükümet senaryoları gündeme geliyor. 19 Nisan 2009’da gerçekleşen erken genel seçimde, Ulusal Birlik Partisi 26 milletvekili ile iktidara gelmişti. UBP’nin bu başarısından bir yıl sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. UBP Genel Başkanı Sayın Derviş Eroğlu saraya çıktı. Ve KKTC’nin üçüncü Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Sayın Tahsin Ertuğruloğlu da adaylığını açıklayınca UBP den ihraç edildi. Sonuç olarak UBP’nin meclisteki sandalye sayısı 24’e düştü. Yani UBP hükümet etme erkini kaybetti.
Sayın Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinden sonra akılları kurcalayan tek soru UBP Genel başkanının kim olacağı idi. Günlerce birçok isim telaffuz edildi. Hatta adaylığını açıklayan isimler dahi oldu. Bu durum bir karmaşa ortamına doğru giderken yapılması gereken hamleler yapıldı ve UBP kendi kendini toparlamaya başladı. Öncelikle parti içinde en tecrübeli isim olan Sayın İrsen Küçük adı etrafında bir birleşme sağlandı. Ve bu birleşmenin sonucunda Sayın İrsen Küçük UBP Genel Başkanlığına seçildi. Sayın İrsen Küçük Kıbrıs Türk siyasal yaşamının en önemli en tecrübeli isimlerinden biridir. UBP’nin, toparlanması ve Sayın, Derviş Eroğlu’ndan sonraki sürece adapte olması İrsen Küçük gibi bir isim tarafından daha kısa sürede gerçekleşebilir. UBP’nin yeni Genel Başkanı olarak Sayın, İrsen Küçük’e, Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu tarafından hükümeti kurma görevi verildi. Hemen akabinde, UBP yetkili organları da Genel Başkan Sayın İrsen Küçük’e koalisyon hükümeti kurma yönünde yetki verdi. Sayın Küçük bu bağlamda mecliste temsil edilen diğer siyasi partilerle görüşmeler başladı. Bu görüşmeler ışığında KKTC’nin yeni hükümeti, yeni Başbakanı ve yeni Bakanları belli olacak. Siyasal birliktelik yapılacak siyasi partinin, hangisi olacağı ortaya çıkacak. Beklendiği gibi ya da son günlerde söylendiği gibi Demokrat parti ile işbirliği devam mı edecek, yoksa başka bir hükümet modeli mi gündeme gelecek. Bunlar kısa bir süre sonra cevabını bulacak sorular. Peki, halk ne bekliyor. Bu nokta da önemli, olan tek konu bu. Toplumun gündemin de ki en önemli k sorun tabi ki ekonomi. İçinde bulunulan, sıkıntılar aşılabilecek mi bu konu ile ilgili ne gibi adımlar atılacak. Kıbrıs sorununun çözümü için 26 Mayısta yeniden başlayacak bir müzakere süreci var. Bu sürece hükümetin ne gibi katkısı olacak. Sağlıktan, Eğitime çözüm bekleyen, yatırım bekleyen pek çok yaşamsal önem arz eden konu var. Bu konulara eğilecek radikal çözümler bulacak bir hükümet modeli toplumun en büyük beklentisi. Böyle bir hükümet modelinin oluşturulması zor diye düşünebilirsiniz. Ama seçimlerle çok vakit kaybettik ve hala daha kaybediyoruz. Artık bir istikrar sağlanmalı ve var olan sorunlara çözümler üretilmelidir. Yani geçici hükümet, azınlık hükümeti, Kasım ayında UPB’nin kurultay sonucuna göre yeni bir oluşum, yeni bir Başbakan ve yıl bitti. Ulusal Birlik Partisi sorunları çözmek için toplumun güvenini almıştır. Hiç vakit geçirmeden sorunların tespiti ve çözümü için gerekli analizler ve çalışmalar yapılmalıdır. Toplum olarak daha fazla zaman ve enerji kaybına teamülümüz yok.

Bu haber 468 defa okunmuştur

:

:

:

: