Hükümet mi sendikalar mı haklı

Halkımızın düşündüğüne baktığınız zaman ne hükümet ne de sendikalar haklı, hükümet önlem alırken bunların sözünü vermemişti.

Halkımızın düşündüğüne baktığınız zaman ne hükümet ne de sendikalar haklı, hükümet önlem alırken bunların sözünü vermemişti. Biz iktidara gelelim her şey daha iyi olacak demişti UBP ancak verilen sözler yerine gelmedi ve özellikle ekonomi daha kötü oldu bürokrasi ve devlet dairelerinin hantallığı çoğaldı. Devlet dairelerin iş takip etmek bir çıkmaz içerisin de yatırımcı için çok önemli olan hızlı bürokrasi bilakis daha da yavaşladı.Bu konuda çok şikayet alıyoruz, tamamı ile bir kaos ortamı yok ancak gerçekten işler bu rekabet düzenine göre çok yavaş işliyor.

Unutmayalım ki RUM tarafı ki AB üyesi bir defakto yönetim ve kapıları KKTC ye açık, onu da göz ardı etmeden idare şeklimizi normalleştirmek durumundayız. UBP nin şikayeti bir önceki hükümetin CTP—ÖRP hükümetinin bırakmış olduğu enkaz .Onu temizlemeye çalışıyorlar.Gerçekte öylemi bunu rakamsal olarak ortaya koymak gerekir, ben rakamlara girmeyeceğim ancak CTP—ÖRP’nin doğrularının yanında da mutlaka hataları da vardır.

Ancak şahsi görüşüme göre esas sorun bir önceki ve daha da önceki hükümetlerin yapığı hatalar değil. Esas sorun diyorum çünkü hükümetler hatalar yapmışlardır. Esası yapısal bozukluktur. KKTC’de oluşturulan bu yapı ne AB standartlarına nede DÜNYA bankasının standartlarına uymaktadır. DÜNYA bankası raporunda 2005-06 yıllarında sendikal yapının bozukluğundan rapor tutmuştu sendikacıların işine gelmediği kötü rapor oldu. Bizim yapımızı benzetecek ülke bulmakta zorlanıyorum, işte esas sorun burada, dünya çağdaş normlarının çok dışında yaratılan bir yapı içerisinde yaşamaya çalışıyoruz.

UBP hükümeti yapısal değişiklikler yapmak için önlemler alıyor ancak ciddi yapısal önlemlerin çok dışında davranıyor, hantal bürokrasiyi değiştiremiyor. Ekonomik sorunların yaşandığı bu günlerde cari harcamaları azaltacağına artırıyor bu ciddi yanlış, yapısal dediğiniz zaman alışa gelmişlerin köklü olarak değiştirilmesi olmalıdır, IMF den borç almış olsaydık o zaman değişimi sağlamış olacaktık. Emeklilik ve ikramiyeler, asgari ücretin beş(5) katı emeklilik olabilir mi????? Buna da hak denir mi? Anayasa mahkemesi kesintiler yasasını iptal etti.Basit çünkü yapılan yasa ANAYASAYA aykırı. O zaman yanlışlar ANAYASA dan başlamak da.

Sendikalar. KKTC de kaç sendika var? o kadar çok ki saymakta zorlanırız, normal mi? yasalara göre haklar açısından yasal o zaman yasalar yanlış, niye gündeme gelmiyor? kahrolası seçimler ve oy kaygısı yüzünden, ne yapmalı içinde yaşadığımız koşullarda yeniden düzenlenmeli kim yapacak KKTC meclisi yapabilir mi? hayır bu yapı ile olması mümkün değil.

Sendikalar ve hükümet kavga halinde, faturayı kimler ödüyor? eğitimsiz kalan öğrenciler, devlet dairlerinde işleri olmayan vatandaşlar ve ülkemize gelen ve gelecek olan yatırımcılar, Kim kaybediyor? KKTC ve halkımız.

Hükümet dik durmalı ve çağdaş günümüz koşullarına uygun yapısal değişikliklerden ödün vermemeli, muhalefet ki başta CTP geliyor bu yapısal değişikliklerin olmasının elzem olduğunu iyi biliyor çünkü ayni sorunları kendileri de yaşadı sendikalar ile. Yanlış anlaşılmasın ben sendika ve çalışan düşmanı değilim ancak çocuklarımıza yaşanır ve adil bir devlet yapısı olması gerektiğini düşünüyorum. Devlet çalışanı özelde çalışandan çok daha fazla ayrıcalıklı olmamalı.

Hükümet halkımıza daha da güven vermesi için şunları yapması gerektiğini düşünüyorum.

---derhal cari harcamaları azaltmalı
---bakanlar kurulu kendi maaşlarından tatminkar kesinti yapmalı(%15)
---bakanlar bir yıl kendi özel arabaları ile görev yapmalı
---RHA’lar azaltılmalı
---üst düzey bürokratlar kendi özel araçları ile işe gidip gelmeli
---açılışlara devlet bütçesinden çiçekler gönderilmemeli

Bu basit gibi görünen kısıtlamalar emin olunuz değerli yöneticiler ki halkımıza daha da güven verecek ve alınacak önlemlere halkımız destek olacak, benden söylemesi.

ERKAN EĞMEZ
Bu haber 974 defa okunmuştur

:

:

:

: