Seçim öncesi siyasilere tüyolar

Siyasi çalkantılarla geçen ve kelimenin tam anlamıyla kaybedilmiş bir yılın ardından nihayet seçim günü geldi çattı.

Siyasi çalkantılarla geçen ve kelimenin tam anlamıyla kaybedilmiş bir yılın ardından nihayet seçim günü geldi çattı. Şimdi merak edilen pazar günü yapılacak seçimler neticesinde ne olacak?
Maruz kaldığı ambargolarla yarım asra yakın süredir Akdeniz’e demirlemiş bu gemiye yeni kaptan ya da kaptanlar kim olacak?
Uğradığımı haksız izolasyonlar nedeniyle hareket edemeyen bu gemide, hepimizin sinirleri oldukça gergin.
Nasıl gergin olmasın ki?
Her geçen gün yaşam alanımızın daraldığını, oksijenimizin azaldığını, nefes alamayacağımız korkusunu yaşamadan geçirdiğimiz tek bir günümüz yok…
Sadece bu duygu bile küçük hava akımlarının bizler tarafından kasırga olarak hissedilmesine, büyük psikolojik yıkıma sebep oluyor…
Basiretsizlik ve beceriksizlikle suçladığımız siyasilerimiz de bu psikolojik yanılsamanın girdabında sürüklenip duruyorlar aslında…
Bugüne kadar yapılan seçimler neticesinde ortaya çıkan sonuçlar bu bunalmışlıktan belirgin izler taşır…
Ve yine bir seçimin arifesindeyiz. Hangi partinin demokratik yarışı başarıyla tamamlayacağını bilemeyiz.
Kazanan hangi parti olursa olsun iktidar olacaklardan vatandaşların beklentilerini maddeler halinde özetlersek şunları söyleyebiliriz:
1- Toplumsal beklenti yeni bir anayasadır. Yaklaşık yarım asır öncesinde hazırlanmış bir anayasa bu topluma ağır gelmektedir.
2- Demokratikleşmeye hız verilmeli, ülkenin her bölgesine ve toplumun her kesimine hizmetler eşit götürülmelidir. En tabandan en tavana kadar hep birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin temel taşları olduğumuz unutulmamalıdır.
3- Hukuk sistemi yeniden ele alınmalı, güncelliğini yitirmiş, evrensel ilkelerden kopmuş, toplumun taleplerini karşılamaktan uzaklaşmış Ceza, Ceza Muhakemesi, Ticaret, Borçlar Kanunu olmak üzere bütün kanunlar yenilenmelidir.
4- Suç ve suçluyla mücadelede yeni ve çağdaş yöntemlere geçilmeli, herkesi kucaklayan, özellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların güvenlik hizmetlerine ulaşımı konusunda yeni yaklaşımlar benimsenmelidir.
5- İşgücü, eğitim, yargı, kayıt dışılık, devlet yardımları, belediyecilikte kökten değişikliğe gidilmelidir.
6- Üniversite cenneti ülkemizde bu potansiyal iyi değerlendirilmeli ve bilgi toplumuna geçilmeli, dünyanın ileri ülkelerinin standartlarını yakalamış bir ülke inşa edilmelidir.
7- Turizm alanında yeni bakış açısıyla güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu, sürdürülebilir bir ulaştırma sistemine geçmek için hedefler belirlenmelidir.
8- Eğitimde reformist yaklaşımlar çeviklikle ele alınmalı, toplumsal değerleriyle barışık, bilgi ve tecrübe ile donatılmış, meslek sahibi olarak yetişmeleri için istihdam politikaları dahil edilerek yeniden ele alınmalıdır.
9- Şehircilik anlayışına yeni bir bakış açısı getirilmeli, şehirleşmenin refah düzeyinin göstergesi gerçeğinden hareketle en üst seviyede şehirleşmeye gidilmelidir.

Bunları gerçekleştiren bir iktidarı bu halk asla muhalefet yapmaz…
Bu haber 10090 defa okunmuştur
  • suleyman londura & Yudagul ince  NY - 27.07.2013 Her gordugn ak sakalli deden degildir derler. Once Yurdagul'e bir sor bakalim o senin sandigin kisi mi? Yurdagul hanim? Siz bu gazete de ki kose haber yazari yurdagul hanim ile ayni kisimisiniz? Suleymanin yerine ben sorayim hos gorurseniz :)
  • MAHLUKETTİN  İSKELE G. MAGOSA - 27.07.2013 İYİ GÜZEL YAZANDA GARDAŞ HANGİ PARAYLA OLACAK BUNLAR ....... BÜTCE BİZİM ZOMBİLERE YETMİYO
  • ziyaettin güneşli  magosa - 27.07.2013 bizim adamcıklar bu dedigini yapamazlarda belki ithal bir başbakan getirirsek olabilir .... ben adamımı bilmem sanın tanırım çok iyi gendini yer içer gavga ederlerler meclisde o kadar ya bunlar denenmedimi gardaş denktaş ..küçük falan filan bunlarmı yapacak onları güldürün beni sabah sabah
  • ŞANSELİ LONDRA   - 27.07.2013 PEMBE DÜŞLER VE HAYALLER BUNLAR SAYIN EDİTÖR UZAYDAN ÖZEL ADAMLARMI GELECEK DE YAPACAK BU YAZDIKLARINIZI YAAAA SECİLECEK ADAMLAR ZATEN SİYASETİN İÇİNDEBULUNAN KİŞİLER YAPSALARDI YAPARLARDI ŞİMDİYE KADAR ESKİ TAS ESKİ HAMAM OLUR BAKIN GÖRÜN O YETENEKDE SİYASİLER YOK BİZDE GELEN CEBİNİ DOLDURUP GİDER
  • sözkonusu olan suleyman  londura - 25.07.2013 Yurdagül Beyoğlu nun 16.07.2013 tarihli 'Maraş'ı Nasıl verelim ' başlıklı yazısındaki 'Londra ve Zürih anlaşmaları yapılırken, gasp edilen vakıf mallarıyla ilgili Kıbrıs Türk Toplumu'nun haklarının saklı olduğu, malların geri alınması için başvurulacağına dair taslağa şerh düşülmüş' cümlesi. Yurdagül ler çogalınca karışıklık oldu sanırım Sorry.
  • Ne adası ne yazısı. Yurdagül  Girne - 25.07.2013 Ne adası, ne maraşı, ne yazısı Süleyman bey? Ne taslağı, ne şerhi. Nerde yazmışım ben onu. Yorum mu yapmışım ? O konuda yorum yaptığımı hatırlamıyorum. Siyaset benim dışımda, kıbrıs meselesinide pek anlamam. Kötü şeyler olduğunu okur, duyarım eskiden beridir. Ama bu konuda yazacak kadar bilgim yok. Nerde yazdığımı açıklarsan bende okumak isterim o müthiş görüşlerimi:))
  • Çok beklersiniz Sidneyli Genç  Lefkoşa - 25.07.2013 Hayal etmeye devam edin siz. Çok beklersiniz daha. Bu yazdıklarınız bizim ülkede mi olacak?

:

:

:

: