IŞİD'den 19 yaşındaki kıza tuzak

ABD'de 19 yaşındaki genç kız, Suriye'de savaşan IŞİD militanına aşık oldu. Genç kız aşkı için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmeye hazırlanırken FBI tarafından gözaltına alındı.

ABD'de 19 yaşındaki genç kız, Suriye'de savaşan IŞİD militanına aşık oldu. Genç kız aşkı için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmeye hazırlanırken FBI tarafından gözaltına alındı.

IŞİD militanına aşık olan genç kız, Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek için hazırlık yaptı. Suriye'ye gitmek için yola çıkan genç kız 8 Nisan'da Denver Uluslararası Havaalanı'nda FBI ajanları tarafından gözaltına alındı.
32 yaşındaki Tunuslu militanın, hemşire olan Conley'yi yaralanan IŞİD militanlarına yardım etmek için ikna ettiği belirtildi. Gözaltı sonrası ifade veren 19 yaşındaki genç kız, IŞİD'in yasadığı bir örgüt olduğunu bildiğini, tutuklanma ihtimalinin bulunduğunu bu nedenle bir daha ABD’ye geri dönmemek üzere yola çıktığını söyledi. İfadesinde savaşa karşı olduğunu belirten Conley, 'Eğer savaş zorunluluksa o zaman evet savaşırım. Bunu isteyerek yapmasam da savaşırım’’ dedi.

ABD'li yetkililer, 19 yaşındaki Shannon Conley'nin askeri eğitim almak için geçtiğimiz Aralık ayında ABD ordusuna yazılma girişiminde bulunduğunu da belirtti. ABD'li yetkililer, Conley'nin Suriye'ye gitmesini engellemek için genç kızın ailesiyle de işbirliği yaptı.
Bu haber 16 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER