Anastasiadis’in öfkesi…

Geçtiğimiz günlerde Rum basınında yayınlanan bir haber dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Rum basınında yayınlanan bir haber dikkat çekti.
Rum Lideri NikosAnastasiadis, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte ziyaret ettiği Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaretinde duygulu anlar yaşamış.
Habere göre NikosAnastasiadis, kimlik tespiti bekleyen insan iskeletlerini görünce duygusal sarsıntı geçirmiş.
Anastasiadis, Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmelere geçti.
Anastasiadis, toplantıda ‘Güven Yaratıcı Önlemler’ ve geçmişte iki taraf arasında sağlanan yakınlaşmalar konusunda uzlaşmaz ve agresif bir tavır sergiledi.
Toplantı sırasında elini masaya vurarak ayağa kalkan Anastasiadis, gözlüğünü de fırlattı.
Anastasiadis, yasak olmasına rağmen üst üste sigara da yaktı.
Anastasiadis’in bu tavrının, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaretinden sonra olması dikkatlerden kaçmadı.
Kimlik tespiti bekleyen insan iskeletlerini gören Anastasiadis’in bu tavrı hiç de yakışık olmadı.
Rum Lider Anastadiadis bir de KKTC’deki toplu mezarları gelsin görsün..
6 aylık bebeklerden, 90’lık ihtiyarlara kadar insanların nasıl katledildiğini görsün.
Bu toplu mezarlardaki kemikler, Hristofyas-Talat anlaşmaları gibi istenildiğinde görmezden gelinemeyecek veriler değildir.
Anastasiadis, anlaşma temelini Rumlar’ın 1974’de kaybettikleri her şeyi gecikme faizi ie birlikte geri almakta görürken, bu toplu mezarlarımızdaki kayıpları nasıl geri getirebileceğiz?
Son olarak Anastasiadis’e bir de soru soralım;
Güney Kıbrıs’ta hiç toplu mezar var mı???
Bu haber 9539 defa okunmuştur

:

:

:

: