Kim dedi Gıbrıs’da sistem yogdur???

Avrupa’da var… Gıbrıs’da da var

Avrupa’da var… Gıbrıs’da da var
Kim dedi Gıbrıs’tasisitem yokmuş?
Dünyada bilhassa Avrupa’da olan bu sistem bizde yoktur diyorlar ya yanlış diyorlar.
Avrupa’da olan sistem bizde da vardır. Sadece Gıbırıs’takibiraccık değişiktir. E, ne yapalım be gardaşşş bizdeki de bu biçim bir sistem…
Hasta olduğunuz zaman doktora gidersiniz, tedaviniz onun elindedir.
Başınız sıkıya girdiğinde yada herhangi biriyle bir husumetiniz olduğunda avukata başvurursunuz. Çözümü sizin adınıza o bulur.
İnançsal bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığınızda bir din adamına başvurursunuz.
Memlekette yöneticilerinizi SİZDEN DAHA DENEYİMLİ OLDUKLARINA İNANDIĞINIZ İÇİN SEÇERSİNİZ. Sizin adınıza kararlar almaları ve aldıkları bu kararların sizin çıkarlarınızı korumasını beklersiniz. Özetle daha iyi hizmet beklersiniz.
Her ne konuda olursa olsun seçtiğiniz insanların sizin için en iyisini yapmasını beklersiniz. Sizin adınıza yine sizden aldıkları yetkiyle bir sistem oluşturmalarını ve kalıcılaştırmalarını beklersiniz.
Çünkü doktor yanlış bir tedavi yaparsa canınızdan, avukat yanlış bir savunmayla malınızdan, din adamı yanlış bir yönlendirmeyle cennetten olabilirsiniz. Siyasiler yani hükümet ise sizin adınıza aldıkları yanlış kararlarla geri dönüşü olmayan zararlara yol açabilirler.
Sistem denilen çarkta işte tam da bu noktada ortaya çıkıyor.
BE GARDAŞ, GIBRIS’TAKİ SİSTEMİN DE DEĞİŞİK OLDUĞU BU NOKTADA ORTAYA ÇIKAR.
Eskiler hatırlayacak, İngiliz sistemi tabiri sıklıkla kullanılırdı.
İngiltere’de yaşamış veya oraya seyahate gitmiş olanlar bilecek. Oradaki sistem gerçekten farklıdır.
Sabah kalktığınız zaman sistemle uyanıyorsunuz. Hatta zaman bile sistemdir.
Ama sistem yalnız başına yeterli değil. Sistemin yanında disiplin de olmalı. Disiplin sistemin ayakta kalmasını sağlayan en önemli unsurdur. İngiltere’de işte bundan dolayı ayakta durabiliyor.
Bizim ülkemize baktığınız zaman en büyük sorunumuzun sistemsizlik olduğu savunuluyor. Aslında bizim ülkemizde de sistem var.
Konuyu biraz açalım.
Avrupa’da veya İngiltere örneğini almışken oradan yolumuza devam edelim, İngiltere’de sistem yürümediği zaman değişiklik olur. Bu değişiklik halka daha iyi hizmet sunmak içindir.
Hatırlayacaksınız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”biz siyasetçiler, devletin memurları, halka hizmet edeceğiz, halkın hizmetçisi olacağız”. İŞTE SİSTEM BUDUR.
Bizim ülkemizde bu durum tam tersine işliyor. Halk siyasilere hizmet veriyor..
Bizde halk siyasilere hizmet eder durumda. (Sandığa git, oy kullan, hatta resimle ve bana göster). Parantez içinde belirttiğimiz bölümden sanırım ne demek istendiğini anladınız.
Sistemi yürütmesi gerekenler aslında siyasilerdir. İşte bu durum Avrupa’da sekteye uğradığında demokratik bir biçimde seçime gider ve kendisini temsil etmesini istediği siyasileri seçer.
Biz sandığa da gitsen, yeni isimler de seçsek, kafalar değişmediği sürece sistemsizliği sitem haline getirmiş ve halkı KENDİNE HİZMETLİ EDEN SİSTEM DEĞİŞMEDİ DEĞİŞMEYECEK.
BİZİM SİYASİLERİMİZİN KKTC HALKI HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ; AVRUPALILARINKİ CAN BİZİMKİLERİNKİ İSE PATLICAN…
Dedik ya, din adamını bize yanlış vaaz verirse Allaha havale ediyoruz da hükümeti kime havale edeceğiz onu bilmiyoruz.

Bu haber 9579 defa okunmuştur

:

:

:

: