İzcan yaptığı yazılı açıklamada, gerçeklerin halktan gizlendiğini ileri sürerek, “Cumhurbaşkanı Akıncı’ya 2016 yılında müzakereler öncesi verilen rakam yurt dışında yaşayan 60 bin vatandaşla beraber 220 binken bugün sadece Kuzey Kıbrıs’taki vatandaş sayısı 252 bin olarak açıklanmıştır. Bir ülkenin aktif nüfusunun 3 yılda 92 bin kişi artması mümkün değildir. Üstelik bu rakamın gerçekleri yansıtmadığı da Kıbrıs’ın kuzeyinde aktif olan GSM kart sayısından, kayıtlı araç sayısından ortaya çıkmaktadır” dedi.
“Nüfusun, bilinçli bir toplum mühendisliği ile Neo- Osmanlıcı, yayılmacı politikaları hayata geçirmek amacıyla artırıldığını” ileri süren İzcan, “Güdülen amaç, Kıbrıslı Türklerin adadaki varlığını yok etmek, kalanları asimile etmek ve Kıbrıs sorununun çözümünü engelleyerek, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesini ortadan kaldırmaktır” iddiasında bulundu.
İzcan, Meclis’te bulunan partilere çağrıda bulunarak, “Vatandaş yaptıklarınız çözümün önünde en büyük engel olacaktır” dedi.
Ertuğruloğlu: Bayraklarımıza yapılan her saldırı, doğrudan millete yapılmış sayılmaktadır
‘YASANIN GERİ ÇEKİLDİĞİ BİZE HABER VERİLMEDİ’
BU TOPRAKLARDA SONSUZA DEK VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
ÖZERSAY FİDAN’IN DAVETLİSİ OLARAK DİPLOMASİ FORUMU’NA GİDİYOR
Üstel, hayat pahalılığına ilişkin düzenlemenin bu haftaki Meclis gündeminde ele alınmayacağını açıkladı
Başbakan Üstel İsrail’in Türkiye açıklamalarını kınadı
Öztürkler: “Meclis Danışma Kurulu’nu yarın sabah toplantıya çağıracağım”
Özersay, “Antalya Diplomasi Forumu”na katılacak
CTP’nin “Yarın İçin Şimdi – Geleceği Birlikte Kuruyoruz Çalıştayı' devam ediyor