Tsunami geliyor

Bulaşıcı Hastalıkları Üst Komitesi’nin dün aldığı kararlar geç saatlere kadar Bakanlar Kurulu’nda tartışıldı. Son 24 açıklanan 62 vaka, “rekor” olarak kayıtlara geçti.

Bulaşıcı Hastalıkları Üst Komitesi’nin dün aldığı kararlar geç saatlere kadar Bakanlar Kurulu’nda tartışıldı. Son 24 açıklanan 62 vaka, “rekor” olarak kayıtlara geçti.
Yeni pandemi hastanesi de dahil olmak üzere yatak sayısındaki dolulukta endişe verici rakamlara ulaştık. Kısaca sağlık sistemimiz iflas etmek üzere.
Tıpkı ekonomide olduğu gibi…
UBP’nin Doktor Milletvekili Faiz Sucuoğlu “Sağlıkta tsunami kapıda. Radikal önlem şart' derken, radikal önlemlerin çerçevesi bugün netleşecek.
Sucuoğlu, “Çok kritik bir aşamadayız. Vatandaşlarımız alınan önlemlere daha çok uyması gerekirken, bir dizi ek önlemin de alınması kaçınılmaz hale gelmiştir” diyerek aslında önümüzdeki günlerin işaretini de verdi.
Vakalar böyle tırmanırken açılmak şöyle dursun, kapanma süresinin uzatılması ve tedbirlerin artırılması, herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir mesele artık.
Sağlıktaki tsunaminin ekonomiyi de kapsayacak bir şekilde büyümesi ise en büyük korku.
İş dünyası ve esnaf bugün açıklanması beklenen ekonomik paket öncesi isteklerini sıralarken, hükümetin bunları hangi oranda karşılayacağı da merakla bekleniyor.
Bu taleplerin karşılanması için gereken kaynak şu an Maliye’nin kasasında yok. Herkes “bulunsun” diyor ama nasıl bulunacağı konusunda kimse elini taşı altına sokmuyor.
İş dünyasında kamudan kesinti yapılması önerilirken, kamunun tepkisi “servet vergisi gelsin” oldu.
İşin doğrusu kimse elini cebine sokmuyor.
Krizden çıkış için tek anahtar olan aşının temini konusunda bile Türkiye ve AB dışında bir seçenek yok gibi davranılıyor.
Oysa var.
Toplumsal bir seferberlikte aşının temini için bir kampanya başlatılabilse başta turizmciler ve otelciler olmak üzere herkesin bu kampanyaya cömert destekler vereceği ortada.
Ancak kimse bu uğraşın içine girmek dahi istemiyor.
Biz ilk temizlenen ülke olarak bu pandemiden çıkarsak gerek turizmde gerek yüksek öğretimde pastadan büyük pay alabiliriz.
Fakat şu an bütün dünya şu an bu pastayı yemek için uğraşırken biz birbirimizi yemeye çalışıyoruz.
Hem sağlıkta hem de ekonomide tsunami kapıda. Ancak biz tsunamiyi beklerken ıslık çalıp, bize bir şey olmaz havasındayız.
Bir an önce bu havadan kurtulmalıyız. Aksi halde sonumuz felaket. Bizden söylemesi…



Bu haber 10081 defa okunmuştur

:

:

:

: