Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Çarşamba günü toplanacak olan Asgari Ücret Saptama Komisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.
Mevcut asgari ücretin oldukça yetersiz bir miktar olduğunun altını çizen Tunalı, ülkedeki yetkili makamların radikal kararlar almaktan çekindiğini, bunun da tamamen oy kaygısından kaynaklandığını dile getirdi.
Ülkede yaşanan fahiş fiyat artışları karşısında vatandaşın dayanacak gücünün kalmadığını dile getiren Tunalı, asgari ücretin de açlık sınırının altında olduğunun vurgusunda bulunarak, olması gereken asgari ücret rakamının 6 bin TL olarak belirlenmesi gerektiği fikrini beyan etti.
“Girdiler ona göre düzenlenir, gerekli adımlar atılır” ifadelerini kullanan Tunalı, asgari ücretin mutlaka yükseltilmesi gerektiğini belirtti.
ÖLÜMÜNÜN 35’İNCİ YILINDA ANILIYOR
'Kıbrıs Türkü eşek değil havucun peşinden gitmeyecek'
Öztürkler, Gafarova ile görüştü: Kardeşlik ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı: Çözüm iki devlet temelinde mümkündür
KSTÜ mezunlarını uğurladı
“Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliğinde sahil temizliği yapıldı
Cumhurbaşkanlığı'nda Gençlik Koordinasyonu toplantısı
Erhürman'dan Rum basınında yer alan iddia ve yürütülen tartışmalara yanıt
KKTC Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1. yılını kutladı