“KAMİKAZE DİPLOMASİSİ”

Ada TV’ye konuk olan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kıbrıs sorununda izlenen yeni diplomasiyi sert sözlerle eleştirdi:

Ada TV’ye konuk olan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kıbrıs sorununda izlenen yeni diplomasiyi sert sözlerle eleştirdi:

ÜÇLÜ GÖRÜŞME NEDEN REDDEDİLDİ?

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BM Genel Sektereteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile üçlü görüşme önerisini reddetmesini doğru bulmadığını ifade eden CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Lord David Hannay’in Sayın rahmetli Denktaş için söylediği kamikaze diplomasisi yeniden ortaya çıktı. Yani bir diplomatik atak yapılıyor gibi gösteriliyor. Ama aslında kendi kendimize zarar vermekten başka bir anlam ifade etmiyor. O denli riskli bir diplomatik siyaset izleniyor” dedi.

ANAMUHALEFET OLMANIN ÖTESİNDEYİZ

İç siyasete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akansoy, “Halk artık CTP’yi ana muhalefet olarak değil, yapılacak ilk seçimde ülkeyi yönetecek siyasi parti olarak görüyor. Son anketlerde bu net bir şekilde ortadadır” dedi. Hükümetin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce önümüzdeki yıl bir erken seçime gitmek zorunda kalacağını öne süren Akansoy, “CTP bu seçime ciddiyetle hazırlanıyor. Önümüzdeki oldukça zorlu bir dönem olacak. Çünkü ciddi bir enkaz var” ifadelerini kullandı.
Bu haber 215 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER