Dünya Sağlık Örgütü’nün “Acil Durum” ilan ettiği ölümcül “Maymun Çiçeği” virüsünün Afrika ülkelerinde hızla yayılması, KKTC’deki Afrikalı öğrenciler nedeniyle endişeye neden oldu…
TABİPLER BİRLİĞİ: İKİ BAKANLIK ORGANİZE OLMALI
Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesini maymun çiçeği konulu özel gündemle toplayıp erken zamanda bir yol haritası ortaya koymalıdır. Özellikle ülkemize yeni eğitim dönemi bu hastalığın görüldüğü ülkelerden gelecek kişi ve öğrenciler mutlaka bu açıdan muayene edilmeli. Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarının gerekli kontroller için ivedi organize olmalılar…
CUMHURBAŞKANI TATAR: HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ
Kişisel hijyenimize dikkat etmek, toplu alanlarda yakın temaslardan kaçınmak öncelikli önlemlerimiz arasında her zaman olacaktır. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Muhaceret Dairesi, Tabipler Birliği ile gerekli istişareler en kısa sürede yapılarak bir yol haritası belirlenecektir.
HP LİDERİ KUDRET ÖZERSAY: ACİL TEDİR ALINMASI ŞART
Özellikle Afrika ülkelerinde hızla yayılan bu hastalık konusunda, ülkemize Afrika ülkelerinden binlerce öğrenci geldiğini dikkate alırsak acil tedbir alınması gerekmektedir. Eylül ayından itibaren ülkemize bu ülkelerden gelecek olanlara ülkemizde üniversitelerin sorumluluk üstlenerek test yapması, tüm öğrencilerin de bu hastalıkla ilgili olarak bilgilendirilmesi gereklidir…
KTAMS BAŞKANI BENGİHAN: VİRÜS KURULTAY BEKLEMEZ
Sağlık Bakanlığı’na bakarsak, “Maymun çiçeği vız gelir, tırıs gider. Bizim gündemimiz kurultay” gibi bir yaklaşım görünüyor. Bu virüs Ulusal Birlik Partisi’nin 21 Eylül’de yapılacak kurultayını mı bekleyecek? Bunu kim garanti ediyor? Sağlık Bakanlığa alınacak önlemleri açıklamak yerine sadece istikrardan söz ediyor. Neyin istikrarı? Pandemi döneminden yaşananlardan ders almış olmalıydık…