KUMAR BAĞIMLILIĞINDA DÜNYA ORTALAMASININ ÇOK ÜSTÜNDEYİZ

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, yüzde 9 gibi bir oranla Kuzey Kıbrıs'ta kumar bağımlılığının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, yüzde 9 gibi bir oranla Kuzey Kıbrıs'ta kumar bağımlılığının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı.

Kumarın sadece psikolojik değil, biyolojik ve genetik etkenlere de bağlı bir bağımlılık olduğunu vurgulayan Çakıcı, 'Kumar bağımlılığı depresyon ve şizofreni kadar ciddi bir hastalıktır. Ancak toplumda bir hastalık olarak görülmüyor. Bağımlılar, genellikle büyük felaketler yaşadıktan sonra tedaviye başvuruyor' dedi. Kıbrıs'ta kumar kültürünün eskiden beri var olduğunu belirten Çakıcı, 1998 öncesinde kulüp ve kafelerde oynanan kumarın, sonrasında Las Vegas tipi büyük kumarhanelerin yaygınlaşmasıyla daha da arttığını söyledi. Çakıcı, kumar yasağının uygulanmamasının da bağımlılığı artıran bir etken olduğunu vurguladı. Çakıcı, kumarın diğer bağımlılıklardan farklı bir psikolojiye sahip olduğunu belirterek, 'Kumar oynayan kişi kaybettiğinde bile kazanıyor gibi bir his yaşıyor. Uyuşturucu bağımlılığı böyle bir his vermez, ama kumarda kaybetmek bile haz verebiliyor' ifadelerini kullandı.

Bu haber 525 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER