2. Kaleburnu Arkeo Festivali gerçekleştirildi

Erenköy-Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon komitesi iş birliğinde düzenlenen Kaleburnu Arkeo Festivali köy meydanında gerçekleştirildi.

Erenköy-Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon komitesi iş birliğinde düzenlenen Kaleburnu Arkeo Festivali köy meydanında gerçekleştirildi.

“Güneşin en güzel doğduğu yer” temasıyla Köydeki tarihi zenginliklere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Kaleburnu Arkeo Festivali, halk dansları gösterisi ile başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.

Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, burada yaptığı konuşmada, güneşin en güzel doğduğu yer olan Kaleburnu köyünün tarihi ve doğal yapısı ile ilgi gördüğünü ifade ederek, kültürün yaşatılmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyleyen Ataoğlu, bölgenin kalkınmasıyla ilgili Kral Tepesi’nde çıkarılan eserlerin sergilenmesine yönelik çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bu bölgeye kurulacak arkeoloji müzesi projesinin tamamlanarak, bütçesinin bloke edildiğini kaydeden Ataoğlu, burada çıkan eserlerin köyde sergileneceğini vurguladı.

Toroslu

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da, Kaleburnu köyünün insanlık tarihi kadar eski bir tarihe sahip olduğunu vurgulayarak, köyün birçok tarihi zenginliklere ve eserlere sahip olduğunu dile getirdi.

Çok ciddi bir emek ile hazırlanan festivale katkı koyan herkese teşekkür eden Toroslu, “Kaleburnu çok ciddi bir kültür mozaiğidir.” dedi.
Bu haber 309 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER