CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda Erhürman lehine sonuçlanacağını öne sürerek, Türkiye ile ilişkilerin karşılıklı yararı gözeten bir anlayışla ilerleyeceğini söyledi.
Türkiye’nin geçmişte Cumhurbaşkanlığı ve hükümet düzeyinde CTP ile birlikte çalıştığını hatırlatan Şahali, Ankara’nın Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı göstereceğinden emin olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelikte değerlendirmelerde bulunan Şahali, seçim sürecinin CTP açısından keyifli bir şekilde ilerlediğini söyledi. Düzenlenen etkinliklerin beklentilerin üzerinde bir katılımla gerçekleştiğini belirten Şahali, öte yandan Ersin Tatar’ın konuşmalarında yanında bulunan Başbakan Ünal Üstel’in, konuşma başlamadan alandan ayrıldığını ve Tatar’ın yalnız kaldığını iddia etti.
Akansoy: 'Guterres'in ziyareti sadece Kıbrıs değil, Doğu Akdeniz'in geleceğiyle ilgili'
“Karma oy kaldırılsın ancak iki seçim aynı gün yapılmasın”
Holguin, Hristodulidis ile bir araya geldi
Erhürman, Holguín ile bir araya geldi
Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü
CTP Genel Başkanı İncirli: 'Guterres’in ziyareti bir veda değil, bizi adım adım çözüme götürecek sürecin başlangıcı olmalı'
DP: 'Guterres'in temaslarının Kıbrıs müzakere süreci açısından yapıcı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz'
“Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak”
Üstel: 'TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız'