Akıncı itiraf etti

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesi kararının alınması öncesinde yapılan toplantıda “seçimlerin ertelenmesinin Anayasa’ya aykırı olduğu sonucuna varıldığını itiraf etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesi kararının alınması öncesinde yapılan toplantıda “seçimlerin ertelenmesinin Anayasa’ya aykırı olduğu sonucuna varıldığını itiraf etti.
Bugüne kadar bu konuda konuşmayan Cumhurbaşkanı Akıncı, görev süresinin geçtiğimiz Pazar akşamı son bulmasının ardından ilk kez katılığı bir televizyon programında açıkladı ve görev süresi uzatmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu itiraf etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı yaşanan süreci şöyle anlattı;
“ Sayın Başbakan, siyasi partilerle toplantı yaptı. Orada vardıkları sonucu benimle paylaşmak istediler. Sonra Sayın Erhürman sözcü olarak beni aradı ve toplantıda seçimin yapılmayacağına kadar verdiklerini, bunu benimle de konuşmak gerektiğini söyledi. Benim görevde kalmam gerektiği konusunda da hemfikir olduklarını iletti. Cumhurbaşkanlığı’nda toplantı yaptık. Sonuçta Başsavcı, Yüksek Mahkeme Başkanı ve tüm partilerle toplantı yaptık. Toplantıda şu sonuç çıktı; Kim vekâlet edecekten öte, en basit anlatımla zaten seçimin ertelenmesi Anayasa’da yok. İşin Türkçesi, en sade söylenmesi gereken, seçimlerin ertelenmesi Anayasa’ya aykırıdır. Seçimin ertelenmesi ile ilgili süre ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı olacak görüşü hâkim oldu. 11 Ekim kararı verildi.”

***
Kaynaklar bitiyor
Korona virüs Salgını nedeni ile devletin elindeki kaynaklar hızlı bir şekilde erimeye devam ediyor. Hükümet dün Bakanlar Kurulu kararı ile bir takım işyerlerini yeniden açılması ile piyasadan para toplamayı hedefler iken dış piyasaya tümü ile kapanan KKTC’de iç piyasada da para stokları hızlı bir şekilde eriyor.
Başbakan Tatar, ülkenin mali durumu ile ilgili “Birkaç ay sonra ekonominin çarkları dönmeye başlayacak… Bu ay 200 milyon TL toplandı, dipteyiz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Tatar’a göre ekonomik gidişat ile ilgili olarak şöyle dedi geçen gün katıldığı bir televizyon programında; “ zaman alacak ama toparlayabileceğiz. Biraz katkı, biraz borçlanma ile kaynak yaratarak bu işi sürdürebileceğimizi ve gemiyi yüzdüreceğimizi düşünüyorum. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. İlk sağlığı halledeceğiz dedik yaptık. Şimdi sıra ekonomide…”
****


Bu haber 1329 defa okunmuştur

:

:

:

: