Merkez Hakem Kurulu, Futbol Federasyonu’na verdiği raporda, Mustafa Gençosman’ın hatasız olduğunu belirtirken, Gençosman’ın Sözlü savunması istenecek
Merkez Hakem Kurulu, Futbol Federasyonu’na verdiği raporda, Mustafa Gençosman’ın hatasız olduğunu belirtirken, Gençosman’ın Sözlü savunması istenecek
Star Kıbrıs’ın bir ‘Düdük’ susuyor manşet haberinde, Gönyeli-Bostancı Bağcıl maçında belirttiği doğruları bukez MHK bir rapor halinde Futbol Federasyonu Disiplin Kuruluna sundu
*Yönetim Kurulu toplantısında raporu değerlendiren Futbol Federasyonu, Mustafa Gençosman’ın fiilen toplantıya çağrılıp sözlü savunama yapmasına karar verildi
Gönyeli ile B. Bağcıl arasında oynanan Federasyon Kupası final karşılaşmasında Gönyeli Teknik Direktörü Mehmet Bolkan’ın gol sevincinin şekli nedeniyle futbol Federasyonu’na yapılan şikayet karşılaşmanın 4’üncü hakemi Mustafa Gençosman hakkındaki raporun verilmesi ile yeni bir boyut kazandı.
Merkez Hakem Kurulu, Futbol Federasyonu’nun Mustafa Gençosman hakkında istediği raporu dün futbol Federasyonu’na verirken, Futbol Federasyonu da gerçekleştirdiği toplantıda konuyu ele aldı. Yapılan değerlendirmede Mustafa Gençosman’ın Futbol Federasyonu’nun haftaya gerçekleştirileceği toplantıya fiilen çağrılarak, olay hakkında yönetim kuruluna sözlü savunma vermesine karar verildi.
Futbol Federasyonu Başkanı Ömer Adal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Merkez Hakem Kurulu’ndan istenen raporun bugün kendilerine ulaştırıldığını ve raporun Mustafa Gençosman’ın hatasız olduğu yönünde olduğunu söyledi. Kalabalık bir gurubun sevinç gösterisinde bulunduğunun ifade edildiği raporda Mustafa Gençosman’ın hatasının olmadığının belirtildiğini söyleyen Ömer Adal, yaptıkları değerlendirmede Mustafa Gençosman’ın haftaya gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu toplantısına çağrılarak sözlü ifadesinin alınmasına karar verildiğini söyledi.
Bilindiği gibi Gönyeli ile B. Bağcıl arasında oynanan Federasyon Kupası final karşılaşmasında Gönyeli Teknik Direktörü Mehmet Bolkan gol sevincini B. Bağcıl Kulübesi ve teknik heyetine dönerek yapmış, ve daha sonra verdiği demeçlerde bu gibi sevinçleri Avrupa’da pek çok teknik direktörün yaptığını ifade etmişti.
Bunun üzerine B. Bağcıl Teknik Direktörü İltaç Karayel konu ile ilgili hem Kuzey Kıbrıs Futbol Antrenörleri Derneği’ne, hem de Futbol Federasyonu’na Mehmet Bolkan hakkında şikâyette bulunmuş, şikâyeti dikkate alan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da karşılaşmanın 4’üncü hakemi Mustafa Gençosman hakkında Merkez Hakem Kurulu’ndan rapor istemişti.