CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, krizin patlak verdiği yerin Meclis değil, kendine hükümet diyen yapı olduğuna dikkat çekti.
Meclis’i çalıştırmayanın kim olduğunun açıkça ortada olduğunun altını çizen Erhürman, “Seçilmemiş bir kişiyi seçilmiş kabul edemeyiz” dedi. Erhürman, “29 vekil desteğine sahibim diye ortada gezen bir yapı, 15 tur boyunca nasıl 26’ya ulaşamaz?” diye sordu. Seçilmediği tescilli bir kişinin, Meclis başkanı olarak dayatılmaya çalışıldığına vurgu yapan Erhürman, “Ben de bu dayatmayı halk adına kabul etmiyorum. Bu halkın bir meclisi var ve çaput ediyorlar” diye konuştu.
Holguin, Hristodulidis ile bir araya geldi
Erhürman, Holguín ile bir araya geldi
Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü
CTP Genel Başkanı İncirli: 'Guterres’in ziyareti bir veda değil, bizi adım adım çözüme götürecek sürecin başlangıcı olmalı'
DP: 'Guterres'in temaslarının Kıbrıs müzakere süreci açısından yapıcı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz'
“Hedefim Beyarmudu'nun ortak adayı olmak”
Üstel: 'TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız'
11. Leymosunlular Buluşması yapıldı
HP: “Kumyalı’daki vahim olay her yönüyle araştırılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalı”