Rum lider Hristodulidis yönetimin; Ada’yı ziyaret eden yabancı devlet başkanı ve diplomatların ‘KKTC’ye geçmemesi için sistematik bir çalışma’ başlattığı ve bunun da ‘sorunsuz şekilde’ uygulandığı belirtildi.
Rum medyasında yer alan haberlere göre; Hristodulidis, Güney Kıbrıs’a yapılacak ziyaret öncesinde Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla; ‘’Kuzey işgal altında, buraya geçerseniz KKTC’nin statüsü artar. KKTC’li yetkililer bu ziyareti istismar edebilir. Bu çözüme yardımcı olmaz’’ yönünde uyardığı ifade edildi.
Bu amaçla Hristodulidis iki adımlı bir program uygulamasını hayata geçirtti!..
a) Ada’ya gelindiğinde; Kuzeye ziyaretlerden kesinlikle kaçınılmalı.
b) Program müsait olduğunda ateşkes hattı gezilmeli; ‘Kıbrıs'taki işgalin gerçekleri’ görülmeli.
Haberlere göre Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İngiltere Başkanı Keir Starmer ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Rumların ‘şartlarına’ uyarak Ada’ya ziyaretler gerçekleştirdi.