Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda hayat pahalılığına ilişkin 11 yasa tasarısı oy birliğiyle komiteye geri çekildi. Günlerdir süren gerilim sonunda bitti.
GERİ ADIM DEĞİL İLERİ ADIM
Başbakan Ünal Üstel, sürecin uzlaşı içinde yürütüleceğini vurgulayarak, hedeflerinin hem ekonomik istikrarı korumak hem de halkın refahını sürdürülebilir kılmak olduğunu ifade etti. Üstel, “Sendikalarla yürütülen bu süreçte ortaya konan irade, bir geri adım değil; tam tersine toplumsal huzuru güçlendiren, gerilimi düşüren ve ortak aklı öne çıkaran ileri bir adım olarak değerlendirilmelidir’’ dedi.
UZLAŞIYLA HAREKET EDECEĞİZ
Ekonomik dengelerin korunması amacıyla bazı yasal düzenlemelerle tasarruf tedbirlerinin kaçınılmaz hale geldiğini dile getiren Üstel, gelinen süreçte, gelen görüş ve önerilerin alınması adına yeni bir değerlendirme yapıldığını açıkladı. Üstel, “Ortak aklı esas alarak, uzlaşı kültürü içinde hareket edeceğiz. Komite sürecinde tüm taraflarla birlikte detaylı değerlendirme yaparak yeniden bir uzlaşı zemini oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.