“ORTADA HENÜZ BİR PLAN YOK BM YENİ BİR İNİSİYATİF ALMIŞTIR”

Ada TV’ye konuk olan CTP Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros, Rum basınına 'yeni plan' olarak yansıyan Kıbrıs çözüm çabalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ada TV’ye konuk olan CTP Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros, Rum basınına 'yeni plan' olarak yansıyan Kıbrıs çözüm çabalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toros, kamuoyunda “plan” olarak adlandırılan girişimin henüz somut bir plan niteliği taşımadığını belirterek, BM’nin tarafların görüşlerini alarak yeni bir diplomatik inisiyatif yürüttüğünü söyledi. “Jeopolitik ilişkiler yeniden şekillenirken, Kıbrıs sorununun çözümlenmesi artık bir zorunluluk” diyen Toros, Rum basınında yer alan Maraş, Güzelyurt ve Mesarya toprak düzenlemelerine ilişkin iddiaları da spekilasyn olarak değerlendirdi. Crans-Montana'da mülkiyet başlığında önemli yakınlaşmalar sağlanmasına rağmen toprak konusunda uzlaşı oluşmadığını kaydeden Toros, dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in önerileri arasında farklılık bulunduğunu, bu durumun Guterres Çerçevesi'nde de yer aldığını söyledi.

Bu haber 34 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER