Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz, özel eğitimde yaşanan öğretmen eksikliğine dikkat çekerek, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda gerçekleştirilen toplu iş bırakma eyleminin bugün saat 14.00-15.30 arasında devam edeceğini açıkladı.
Kaçmaz tarafından yapılan basın açıklamasında, hükümetin rüşvet ve yolsuzluklarla anılmasının yanı sıra görevlendirme adı altında ayrıcalık dağıttığı iddia edildi.
Eğitim Bakanlığı’nın okullar açıldıktan sonra istişare etmeden ve plansız bir şekilde özel eğitim öğretmenlerini ortaöğretim kurumlarına görevlendirdiği savunulan açıklamada, bu nedenle özel gereksinimli öğrencilerin öğretmensiz bırakıldığı ileri sürüldü.
KHK sınavında başarılı olduğu halde atanamayan 40 özel eğitim öğretmeni bulunduğu belirtilen açıklamada, öğrencilerin öğretmensiz bırakılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Bakanlığın yarattığı öğretmen açığını mevcut öğretmenlere angarya yükleyerek kapatmaya çalışmasının çözüm olmadığı kaydedilen açıklamada, öğrencilerin eğitim hakkının savunulması ve öğretmen eksikliğinin derhal giderilmesi gerektiği vurgulandı.
Kaçmaz, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’ndaki toplu iş bırakma eyleminin 8 Ekim Perşembe günü saat 14.00-15.30 arasında devam edeceğini belirtti.
Açıklamada, eğitimde yaşanan aksamanın sorumlusunun öğretmen eksikliğini yaratan ve gidermeyen Eğitim Bakanlığı olduğu savunularak, Bakanlık öğretmen ihtiyacı doğrultusunda atama yapmaya ve öğrencilerin eğitim hakkına ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeye çağrıldı.