En iyi şekilde korunmalı

Yeni Erenköy Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Medoş Lalesi Festivali dün başladı.

Yeni Erenköy Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Medoş Lalesi Festivali dün başladı. Belediye tarafından Avtepe köyünün girişine yapılan Medoş lalesi heykeli de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yapıldı. Bölge halkı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. Yeni Erenköy Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisiyle başlayan festival, muhalefet ve iktidarı da bir arada buluşturdu. Açılışa Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yanı sıra, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP Milletvekili Arif Albayrak, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, belediye başkanları, kurum, kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

EROĞLU: ‘TURİST ÇEKECEK PROJELERE İHTİYAÇ VAR’Açılışta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun gündeminde devam eden müzakere süreci vardı. Cumhurbaşkanı olarak yürüttüğü müzakere sürecinde Kıbrıs Türk halkının haklarını koruduğundan kimsenin şüphe etmemesini söyleyen Eroğlu, huzurlu ve bugünden daha güzel günler getirecek bir anlaşma aradıklarını kaydetti. Karpaz bölgesinin doğası ve tarihi güzellikleriyle Kıbrıs’ta son derece önemli bir yere sahip olduğunu ve bölgenin daha çok turist çekecek projelere ihtiyacı olduğunu savunan Eroğlu,turistlerin akışının hızlanmasıyla bölgenin ekonomik açıdan gelişeceğini vurguladı.Medoş lalelerinin ülkenin bir değeri olduğunu belirten Eroğlu lalelere en iyi şekilde sahip çıkılması ve zarar verilmeden korunması gerektiğine işaret etti.

ÖYKÜN: BÜYÜK BİR İLGİ VAR:Yeni Erenköy Belediye Başkanı Özay Öykün de açılışta yaptığı konuşmada, Belediye olarak amaçlarının, Karpaz bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Medoş lalesinin bu çerçevede önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Öykün, Medoş lalesini simgeleyen heykeli de turizme kazandırdıklarını kaydetti. Öykün, turistlerin ve Rumlar’ın lalelerden dolayı bölgeye büyük ilgi duyduğunu, bunun turizm açısından iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.Turizm Bakanlığı’ndan bu konuda ciddi bir şekilde yaklaşım göstermesini beklediklerini söyleyen Öykün, bu yönde atılacak adımların, Karpaz’a ve Karpaz halkının gelişmesine büyük katkı sağlayacağına işaret etti. Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve beraberindekiler, festival alanını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Eroğlu ayrıca, festival kapsamında düzenlenen kültürel bir etkinlikte şiir dinledi.
Bu haber 123 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER