ÜSTEL’İN TEŞHİSİ DOĞRU AMA TARİHİ YANLIŞ…

Başbakan Ünal Üstel’in “2009’dan beri konuşuluyor” dediği Türkiye’den kabloyla elektrikte teşhis doğru ama tarih yanlış. O projeyi ilk 2006 yılında iş insanı Ali Özmen Safa gündeme getirmişti…

Başbakan Ünal Üstel’in “2009’dan beri konuşuluyor” dediği Türkiye’den kabloyla elektrikte teşhis doğru ama tarih yanlış. O projeyi ilk 2006 yılında iş insanı Ali Özmen Safa gündeme getirmişti…

AKSA İLE O SÖZLEŞME İMZALANMAYABİLİRDİ

Sayın Başbakan Ünal Üstel, “Türkiye’den kabloyla elektrik 2009’dan beri konuşuluyor” diyor. Neden bu tarih işaret ediliyor? AKSA’nın 2008’de biten kontratı 2009 yenilemişti… Siyasiler elektrik konusunda 2009’da sahip çıkmışlardı ama Ali Özmen Safa bu sorunu 2006’da gündeme getirip, hem elektrik meselesine hem de AKSA ile soruna çare üretmişti. Safa, o günleri “2006-2007 yılında ortaya koyduğumuz Türkiye’den denizaltında kabloyla elektrik projesi engellenmeseydi, 2009 yılında AKSA ile o çok tartışılan sözleşme imzalanmayabilirdi” diye anlatıyor.

DÖNEMİN SİYASİLERİ SAFA’YA KÖSTEK OLDU

Yakın tarihte yaşanan bu gerçeklere geriye dönüp baktığımızda hiçbir partinin siyasisi “2006 yılında Ali Özmen Safa bu soruna çare bulmuştu ve hatta bizden bir kuruş dahi talep etmeden sorunu kökten çözecekti. Biz de bugünlerde elektrik sorununu yaşamayacaktık” demeye cesaret edemiyor. Burada Sayın Başbakan Üstel bu cesareti göstermelidir. “Dönemin siyasileri yanlış yaptı. 2006-2007 yılında Kıbrıs Türkü Ali Özmen Safa’ya köstek oldular. Yıllardır hala daha Kıbrıs Türk halkına bu sorunu yaşatmamızın nedeni budur” diyebilme cesaretini göstermelidir.

SİYASİLERİN SAFA’YA BİR ÖZÜR BORCU VAR

Ama bırakın bu itiraf şöyle dursun, kabloyla elektrik gündeme gediğinde Safa’nın tek satır isminden bile söz edilmiyor. Unutulmamalıdır ki tarih sadece cesur siyasetçileri yazar. Sayın Başbakan Ünal Üstel doğrusunu yapmalı. 2006 yılında Türkiye’den denizaltından kabloyla elektriği getirmek için kolları sıvayan ama dönemin siyasileri tarafından engellenen Kıbrıs Türkü Ali Özmen Safa’ya bu ülke siyasetinin bir özür ve teşekkür borcu olduğunu itiraf etmeli. Aksi halde her sorunda olduğu gibi burada da teşhisi yanlış koyarsak tedaviyi de uygulamayız.
Bu haber 235 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER