Polis Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, 2024’te ölümle sonuçlanan 35 trafik kazasında, 36 kişi hayatını kaybetti. Kazaların en büyük nedeni aşırı hız ve alkollü araç kullanımı oldu.
Polis Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, 2024’te ölümle sonuçlanan 35 trafik kazasında, 36 kişi hayatını kaybetti. Kazaların en büyük nedeni aşırı hız ve alkollü araç kullanımı oldu.
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında 01 Ocak - 06 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde ölümle sonuçlanan 35 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 36 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden 16’sının araç sürücüsü, 8’inin yolcu, 7’sinin motosiklet sürücüsü, 4’ünün yaya ve 1’inin ATV tipi araç sürücüsü olduğu belirtildi.
PGM, ölümle sonuçlanan 19 trafik kazasının en önemli nedeninin aşırı hız olduğunu açıkladı. 8 kazada ise alkollü araç kullanımının etkili olduğu, diğer 8 kazanın ise farklı trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.
KAZALARIN ÇOĞU MESAİ SAATLERİNDE
Kazaların büyük bir kısmının 06.00 - 18.00 saatleri arasında meydana geldiği ve bu saatlerin trafiğin en yoğun olduğu mesai saatleri olduğu belirtildi. PGM, ölümle sonuçlanan 18 kazanın bu zaman diliminde, 9 kazanın 18.00 - 24.00 saatleri arasında, 8 kazanın ise 24.00 - 06.00 saatleri arasında meydana geldiğini kaydetti.
EN FAZLA ÖLÜMLÜ KAZA MAĞUSA’DA
Ölümlü trafik kazalarının ilçelere göre dağılımında ise Gazimağusa ilk sırada yer aldı. 35 kazadan 11’inin Gazimağusa, 8’inin Lefkoşa, 7’sinin Girne, 6’sının Güzelyurt ve 3’ünün İskele sınırları içerisinde olduğu bildirildi.
PGM, trafik kazalarının asgari seviyeye indirilebilmesi için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının önemine dikkat çekerek, polisiye tedbirlerin yanı sıra sürücülerin de trafik kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Süratli ve alkollü araç kullanımının önlenmesi halinde kazaların azaltılabileceği belirtildi.
Açıklamada, “Bizleri ve halkımızı derin üzüntüye boğan, maddi ve manevi kayıplara sebep olan trafik kazalarına hep birlikte ‘DUR’ diyebilmek için tüm kesimlerin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir” denildi.